Lav en tøjklemme-figur med dit barn

Lav en tøjklemme-figur med dit barn

Som forælder kan man nogen gange godt have brug for at variere de lege og aktiviteter, man foretager sig sammen med sit barn. Børn elsker nemlig rutiner og gentagelser, og der skal man I og for sig også bare acceptere og så lade dem lege de samme lege igen og igen.

Men det er bare heller ikke sjovt at lege med en forælder, der er ved at gå ud af sit gode skind af kedsomhed over for et hundrede og syttende gang at skulle lege far, mor og børn.

Derfor kan det være meget rart indimellem at hive nogle nye lege op af lommen.

Frem med papir og printer

Efter vores mening er noget af det, der kendetegner en god leg, at man ikke har brug for en masse nyt udstyr for at kunne gennemføre legen. Det er både rart i forhold til mængden af rod, når man kan finde på nye lege uden at det involverer købaf nyt legetøj, men det er også rart for både pengepungen og godt for vores allesammen planet, når vi finder på nogle lege, der ikke kræver særligt meget.

Lege, som kun indbefatter papir og enten tuscher eller en printer, er et eksempel på sådanne lege, som ikke kræver det helt store.

Du kan bruge en printer til aktiviteterne. Men hvis du ikke har en printer, er det lige så fint (eller, fra et kreativt synspunkt: endda bedre) bare selv at tegne motiver direkte på papirer.

Men hvis du enten er lidt bange for at kaste dig ud i projektet med selv at tegne, eller du er mere hooked på den hurtige og lette løsning, kan du også vælge at printe papirerne ud med de figurer etc. på, som du skal bruge. Hvis du ikke selv har en printer, og det er nødvendigt for dig at anskaffe en, så kan du for eksempel finde en HP printer her.

Lav figurer af tøjklemmer

En idé til en aktivitet, du kan lave med printer og papir, er talende tøjklemmer. Udover papir og printer skal du altså ogsåm lige ud i vaskerummet og fiske en tøjklemme frem. Det går vi ud fra, at du nok allerede har liggende også.

Du kan for eksempel lave drager eller enhjørninge, som taler.

Du laver den talende figur ved at tegne for eksempel en drages hoved fra siden. Ansigtet skal kun indeholde den øverste del af munden. Den nederste del af munden tegner du et andet sted på papiret. Eller hvis du vil bruge printer, finder du en figur online – for eksempel på adventure-in-a-box.com hvor du kan søge på dragon and unicorn free printable clothespin puppets.

Så maler du skabelonerne, klipper dem ud og klistrer dem på siden af tøjklemmen. Den nederste del af mudnen skal på den nederste del af klemmen, sådan så figuren åbner munden, når du trykker på klemmen.

Dette indlæg har 1 kommentar

  1. Asta E.

    Konge artikel, Kennelpoulsgaard.dk
    Jeg er mega fan af jeres måde og skrive på. 😉 Asta

Skriv et svar