Sådan bygger du en blomsterkasse ud af træpaller

Sådan bygger du en blomsterkasse ud af træpaller

Træpaller er langt mere end blot et underlag til at lægge varer og materialer på. Med lidt kreativitet og snilde kan du trylle alle mulige flotte, sjove og praktiske møbler ud af træpaller. Det er både nemt, billigt og så giver det et super flot og rustikt look og skaber nyt liv i haven.

Her har vi lavet en guide til, hvordan du kan bruge dine træpaller til at trylle en fin stående blomsterkasse frem til haven. Værsgo!

 

Klargør pallerne

Inden du går igang med at fremtrylle smart vertikal blomsterkasser ud af dine træpaller, er det vigtigt at give pallerne den rigtige behandling, så de kan holde til livet i haven i lang tid fremadrettet.

Husk i øvrigt at bruge eu-paller, så du ikke får dårligt eller forurenet træ med hjem i din have. 

Sådan klargør du dine paller:

1. Det er vigtigt, at du behandler pallerne med træbeskyttlse, så de er beskyttet godt mod det danske vejr og vind. Du kan for eksempel finde en billig træbeskyttelse på internettet, eller gå ind i din lokale butik og spørge sælgeren til råds.

2. Herefter skal du skrubbe pallen med grundsrens eller sæbespåner/brun sæbe. Skyl efter, til sæben er væk, og lad så pallen tørre godt igennem.

3. Så sliber du med sandpapir, og børster slibestøvet bort.

4. Endelig kan pallen behandles med olie, bejdses eller – hvis den skal males – med en grunder. Når pallen er tørret godt igennem, kan du eventuelt male den i en flot farve.

Sådan! Så skal du igang med at bygge!

 

Vertikal blomsterkasse af træpaller

Stående blomsterkasser er smarte til den lille have eller på altaner, hvor der ikke er så meget plads. Ved at plante lodret, bruger du nemlig kubikmeterne i stedet for kvadratmeterne. Derudover ser det bare super fint ud med en vertikal blomsterkasse i haven eller på altanen.

Blomsterkasser er relativt lette at bygge – du behøver faktisk slet ingen værktøjer, når du skal lave en plantekasse af paller. Det er altså et projekt, du kan gå igang med, selvom sløjd måske ikke lige var dit yndlingsfag i skolen.

Faktisk skal pallen bare stå på højkant op ad en væg, og så kan du sætte en ukrudtsmåtte på bagsiden. Herefter kan du putte jord i alle de mange sprækker, der helt naturligt er i mellem pallerne, og så er det bare med at plante små planter ud rundt omkring i blomsterkassen og selvfølgelig huske at give dem lidt vand.

 

Dette indlæg har 7 kommentarer

 1. Nohr E.

  Hullehøj – Kennelpoulsgaard.dk Tak for at dele artiklen 😉 Med venlig hilsen

 2. Emily Y.

  Fedt Kennelpoulsgaard.dk
  Det sku lækkert
  De kærligste hilsner, Emily

 3. Hugo G. H

  Heej – Kennelpoulsgaard.dk
  Langt fra enig, men jer om det
  Med venlig hilsen, Hugo G. H

 4. Merle L.

  Kennelpoulsgaard.dk – Hey, God artikel
  Dbh, Merle L.

 5. Karl T.

  Heey Kennelpoulsgaard.dk Det sku meget lækkert
  De bedste hilsner

 6. Marius R.

  Kennelpoulsgaard.dk Kære, Tak for at dele artiklen
  Venligste hilsner. Marius R.

 7. Vilma D.

  Kennelpoulsgaard.dk – Hej,
  Det er altså bare mega fedt skrevet. Jeg kommer helt sikkert tilbage og læser på jeres med på jeres andre nyheder Fortsat god dag. Vilma D.

Skriv et svar