Ulemperne ved at blive tandlæge

Ulemperne ved at blive tandlæge

Drømmer du om at blive tandlæge? Der findes mange fordele, men dog også en række ulemper, som er værd at tage i betragtning inden man vælger at satse på drømmen og kom igang hos en tandlæge.

Uddannelsen

Du skal være forberedt på mange års uddannelse. For at blive tandlæge skal du både have en bachelor og en kandidat indenfor odentologi. Dermed også sagt, at det kræver en gymnasial baggrund forinden. Derfor vil det tage en række år at komme igennem, men hvis du elsker at være studerende, kan dette faktisk være en god ting.

Meget ansvar

Du er ansvarlig for andeshelbred. Administrering af anæstesi, ordination af medikamenter og i det væsentlige udførelse af operationer på tænder er alle store opgaver, der skal tages alvorligt. Når ting går galt, hvilket de gør – selv når du gør alt korrekt – er det dit ansvar.

Stress

Med det høje ansvar kommer der også stress. Ikke alene er nogens helbred i dine hænder, men dette er også en servicesektor. Du skal holde kunden tilfreds. Hvis du gør det rigtige, fungerer dette generelt sig selv, men nogle gange er der kunder, der aldrig kan være tilfredse, uanset hvad du gør.

Omkostninger

Det er dyrt bare at åbne dørene til din klinik. Patienter forstår muligvis ikke, at tandafgifter er høje af en grund, men der findes tandlæger med billige priser.

Weekendvagter

At være på vagt i weekenderne. Det er typisk sådan, at weekender er pausen fra en stressende uge. Men med akutte behov, kan der være behov for man træder til der og bliver krænket i sin personlige tid.

Udfordrende patienter

Uanset hvor godt et arbejde du gør, er du ikke den eneste afgørende faktor her. Hvis en udfordrende patient gør det vanskeligt for dig at udføre dit bedste arbejde, er chancerne for, at resultaterne måske ikke lever op til dine forventninger.

Uforudsigelighed

Der kommer aldrig til at være et kedeligt øjeblik i stillingen som tandlæge. Dette kan derfor både være en fordel og en ulempe. Uanset om det er en patient eller en af dine klinikassistenter, der pludseligt melder sig syg eller en nødrodkanal, flyver tiden forbi. Selvom det helt sikkert holder dig på tæerne, kan disse uforudsigelige begivenheder gøre en dag virkelig udfordrende, virkelig lang og virkelig trættende.

Høj intensitet

Forvent intens, tæt kontakt med mange mennesker i løbet af din arbejdsdag. At arbejde med mennesker kan selvfølgelig være en fordel, men at skulle bruge hver evig eneste dag på at være helt tæt på andre menneskers ansigt, kan blive udmattende, men er en del af jobbet.

Dette indlæg har 9 kommentarer

 1. Oliver V.

  Kennelpoulsgaard.dk – Heej, Fed titel: “Ulemperne ved at blive tandlæge” 😀 Sjov til side så var det en fin omgang læsning Fortsat god aften

 2. Ellie N.

  hej, Kennelpoulsgaard.dk Det er vel subjektivt? 😉
  Kærligst

 3. Lily U.

  Kennelpoulsgaard.dk – Hej, Faldt lige over jeres artikel: Ulemperne ved at blive tandlæge og jeg er virkelig fan. 🙂
  Rigtig god aften

 4. Leonora H. S.

  Heej Syntes der er en super fin artikel.
  Mvh.. Leonora

 5. Noah C.

  hej Kennelpoulsgaard.dk
  Dejlig læsning
  Noah

 6. Alba H.

  kære, Kennelpoulsgaard.dk
  Det er ikke super fedt De kærligste hilsner, Alba

 7. Walter N.

  Kennelpoulsgaard.dk Hullehøj, Det er ikke super fedt Rigtig god aften

 8. Loui K.

  Godt gået, Kennelpoulsgaard.dk
  Tak for at dele artiklen Venligste hilsner, Loui

 9. Laura G. H

  Godt gået – Kennelpoulsgaard.dk Dejlig læsning
  De kærligste hilsner. Laura

Skriv et svar